Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 19 de de setembre del 2008 | 16:11
Notícia · Societat civil

Jaume I: Rei dels valencians

Barcelona · Aquest és el títol que encapçala l'Àgora Mediterrània de la Valldigna - XVIII Escola d'Estiu del Tirant. Així, l'entitat organitzadora de les jornades, l'Associació Cívica Valencianista Tirant lo Blanc -amb el suport de la Fundació Jaume II el Just- ha volgut retre homenatge al Rei en Jaume durant el 800 aniversari del seu naixement i sumar-se a les multitudinàries mostres de suport, tan cíviques com institucionals que s'han vingut succeint. Les jornades es desenvoluparan entre el 19 i el 21 de setembre i comptaran amb la presència de Eduard Mira, comissari general de l'Any Jaume I, i Ernest Belenguer, catedràtic d'Història Moderna de la UB, els diputats Ana Noguera i Enric Morera, entre d'altres. Encara és possible inscriure's escrivint a informacio@tirant.org

Tal i com expliquen a la web de l'ACV "Rememorar la figura de Jaume I i el seu llegat històric al poble valencià és imprescindible per a tots aquells que ens estimem la nostra terra" però la seva pretensió no és fer "una activitat més de commemoració" doncs aquest rei "dibuixà en la seua època una línia ben clara diferenciant el passat i el futur del nostre poble. Quin millor homenatge podem fer-li que repintar-la? Aquest és el punt de partida. Vols formar part de la història dels valencians?" 

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat