Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 14 de de febrer del 2011 | 16:11
Notícia · Societat civil

L'Assemblea Nacional Catalana naixerà el novembre per posar "les bases de l'Estat propi"

Barcelona · Després del 10 d'abril, en què culminarà al Principat el procés de les consultes sobre la independència, arribarà el moment de fer un nou pas endavant amb la constitució de l'Assemblea Nacional Catalana, que marcarà un full de ruta per celebrar un referèndum vinculant d'autodeterminació. Segons ha explicat Carme Forcadell, una de les portaveus del moviment de les consultes, a l'ACN, l'objectiu és "activar totes les plataformes locals per aconseguir una base molt àmplia que posi les bases de l'estat propi".

La primera parada del full de ruta que ha preparat el moviment popular de les consultes, organitzat al voltant de la Coordinadora Nacional de les consultes per la independència, serà el proper 30 d'abril. Aquest dia se celebrarà una Conferència Nacional per l'Estat propi quie esdevindrà el pas previ a l'Assemblea Nacional Catalana.

"Hi ha una continuació de l'estratègia de les consultes, que és la Conferència Nacional", ha explicat Forcadell, que ha remarcat que la iniciativa continua sent "de la societat civil i de totes les plataformes locals per tal de continuar endavant amb el moviment".

La Conferència Nacional servirà "per crear una assemblea catalana" que constituirà, assenyala Forcadell, "una continuació de totes les estratègies de les consultes". s per això que subratlla que el que de debò serà important serà la celebració d'aquesta assemblea nacional, que es durà a terme el mes de novembre, segons ha avançat la portaveu de les consultes.

Pressió
Com aconseguir definitivament la convocatòria d'un referèndum nacional que perquè sigui vinculant haurà de ser convocat des de les institucions? Forcadell explica que el moviment que ella representa tot això ho ha previst, i que tota la feina que es vol tirar endavant aquest 2011 persegueix aconseguir "que la societat civil pressioni el Parlament", com a avantsala a la convocatòria d'un referèndum vinculant que plantegi obertament la consecució d'un estat català.

En aquest sentit, Forcadell precisa que l'Assemblea Nacional Catalana "vol ser una estratègia molt àmplia, amb una base social molt àmplia, gairebé com la que va anar a la manifestació del 10 d'abril", assegura. "En principi la idea és constituir-se com una Assemblea Nacional Catalana que prengui decisions en coses que afectin el país, que pressioni perquè el Parlament pugui tenir elements per prendre decisions". Així, durant aquest any i fins al novembre, la feina serà implicar tots els milers de ciutadans que d'ençà de l'any 2009 s'han implicat amb l'organització de consultes populars per la independència. Forcadell reconeix que moltes de les plataformes locals actualment estan desactivades, però insisteix que bona part dels esforços s'esmerçaran en "tornar-les a activar totes per tal d'aixecar tot el territori i anar creant grups de treball sobre diferents temàtiques que posi les bases de l'estat propi".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat