Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 9 de de novembre del 2009 | 15:48
Notícia · Societat civil

3er Congrés Catalanista: El catalanisme cap a l'Estat propi

Barcelona · Dissabte passat es va cloure en sessió plenària l'àmbit de política del Tercer Congrés Catalanista al Palau Robert de Barcelona. Alfons Lòpez Tena, Rut Carandell, Alfred Bosch i Roger Albinyana van resumir el conjunt de més de trenta ponències presentades sobre el balanç de 30 anys d'autonomisme, les opcions de futur del país, la base social de la independència, el procés per assolir-la i la formulació d'un Estat propi per a Catalunya. El Congrés, que ha fet un ús intensiu d'internet i s'ha fet present en actes i presentacions arreu del territori, pretenia en aquest plenari, organitzat pel Cercle d'Estudis Sobiranistes, cloure una reflexió política de caire estratègic i de llarg abast.

Alfons López Tena va destacar en el seu resum sobre les ponències dedicades a la base social favorable cap a la independència el fet que prop de mig milió de votants al principat voten en clau no ja nacional, sinó d'independència per a Catalunya i que majoritàriament aquesta bossa de vots és a l'abstenció. Aquest vot en clau fonamentalment independentista es veu afavorit per un relleu generacional i, a més, se situa en les franges socials políticament més actives i participatives, factor que fa viable una victòria en un referèndum per la Independència, sobretot si s'aconseguís una minorització clara dels sectors unionistes en aquests estrats socials.

Sobre el procés per assolir aquesta Independència, Rut Carandell, membre de la direcció de Reagrupament, va afegir a les consideracions dels ponents que implicarà "valentia i unilateralitat" a més d'haver de ser ràpid, senzill i d'evidenciar els seus avantatges més pràctics per la ciutadania.

Podeu consultar aquí les Ponències de l'àmbit de política.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat