Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 8 de d'octubre del 2009 | 15:40
Notícia · Societat civil

Tot a punt per a la manifestació del 9 d'octubre a València

Barcelona · Com cada 9 d'octubre, demà se celebra la Diada Nacional de València. La data, que commemora l'entrada a la ciutat de València de les tropes catalanoaragoneses comandades pel rei Jaume I l'any 1238, pretén recordar a la societat civil el Decret de Nova Planta de l'any 1707, entre d'altres fets històrics. Per aquest motiu, la Comissió 9 d'octubre vol reivindicar en aquesta data assenyalada un nou model econòmic i social per València per tal de fer front a la crisi, així com una defensa de la llengua i la cultura valencianes.

L'escrit es llegirà després de la manifestació convocada pel mateix dia 9 a les 6 de la tarda a la plaça Sant Agustí de València, i tindrà per lema: "Som País Valencià. Treball digne, drets socials i ambientals". La marxa, convocada per la Comissió 9 d'octubre -que està formada per les associacions CCOO, UGT, Sindicat CAT, Intersindical Valenciana, Acció Cultural del País Valencià, Escola Valenciana, Ca Revolta, Societat Coral El Micalet, Xúquer Viu, Bloc Nacionalista Valencià, Els Verds PV, ERPV, EUPV, IpV, i PSAN-, reivindicarà, també, la protecció del riu Xúquer, el cabal del qual està de moment en amenaça de transvasament.

Segons ha explicat el coordinador d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Toni Gisbert, el lema de la manifestació vol transmetre "la idea que és possible el País Valencià en positiu, a favor de la llengua i cultura, de l'economia, del territori i del treball", cosa que "es contraposa a l'actual idea del Govern valencià, del PP". Gisbert també ha dit que el manifest d'enguany el llegiran representants de l'associació "Xúquer viu", que faran referència a l'amenaça de transvasament que pateix el principal riu de València, "per a l'especulació urbanística i els negocis de les comarques del sud del País Valencià".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat