Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 4 de d'octubre del 2010 | 16:33
Notícia · Societat civil

El TC accepta a tràmit el recurs en contra de la Llei d'Acollida presentat pel Defensor del Poble

Barcelona · ACN · El Ple del Tribunal Constitucional (TC) ha admès a tràmit del recurs que la Defensora del Poble espanyol va presentar contra la Llei d'Acollida de Catalunya el passat 13 d'agost. El recurs reclama al tribunal que declari inconstitucionals els punts 2, 4 i 5 de l'article 9 de la llei, que fan referència a les competències lingüístiques bàsiques i apunten al català com a llengua comú per a la gestió de les polítiques d'acollida i integració. Els magistrats han donat, per tant, quinze dies al Congrés, el Senat, el govern espanyol i el Parlament i el govern de la Generalitat per personar-se en el procés i formular les al·legacions que considerin oportunes.

El recurs, que ja havia obtingut l'aval del Consell de Garanties Estatutàries, ha recorregut els punts de la Llei que asseguren, a través dels serveis de primera acollida, que els immigrants han d'adquirir "les competències bàsiques en la llengua catalana" i en castellà. També s'ha recorregut el punt que indica que el català, com a llengua pròpia de Catalunya, és la "llengua comú per a la gestió de les polítiques d'acollida i integració' i també és la "llengua vehicular" de la formació i la informació.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat