Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 5 de de desembre del 2012 | 18:02
Notícia · Seguretat

Quina defensa i seguretat per a Catalunya?

Els dies 12 i 13 de desembre el Pati Llimona (C/ del Regomir, 3) de Barcelona acollirà a les 18 hores les jornades del Centre d'Estudis per la Pau JM Delàs (Justícia i Pau). En un país amb sobirania pròpia, aquest seria un esdeveniment normal. A Catalunya, però, en plena transició nacional, discutir sobre defensa és excepcional.

Barcelona · A Catalunya hem parlat de pau, operacions per a la pau, etc. Al nostre país, però, degut al nostre acomplexament nacional mai no hem acceptat debatre sobre defensa i seguretat com fa qualsevol altre país. La manca d'un Estat propi ha inhibit les converses normalitzades sobre les forces de seguretat i defensa del país.

Per aquest motiu és important la celebració de les jornades del Centre d'Estudis per la Pau JM Delàs, en les quals prendràn part, com a ponents, entre d'altres, Manel Prat, director general de la Policia de Catalunya, José Luís Pitarch, comandant de caballeria en la reserva i exmembre de la Unión Militar Democrática (UMD), Miquel Sellarès, director del Centre d'Estudis Estratègics de Catalunya (CEEC) i diferents polítics com Joan Tardà (ERC), Joan-Feliu Guillaumes (CiU) i Dolors Camats (ICV).

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat