Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 7 de de març del 2012 | 19:26
Notícia · Seguretat

Neix Mossos per la Independència

Un grup d'agents s'uneix per demanar un estat propi "davant del moment crític que vivim, agreujat per part d'una Espanya que ens roba". La iniciativa forma part de l'Assemblea Nacional de Catalunya.

Font: ACN · Un grup de Mossos d'Esquadra de Girona s'han adherit a l'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) per demanar la independència de Catalunya. Sota el nom Mossos per la Independència, el col·lectiu vol mostrar la "indignació" pels atacs a la cultura, la llengua i l'economia, i han escollit donar suport a l'ANC perquè consideren que és una iniciativa social desvinculada de partits i sindicats.

El grup ha nascut a Girona però té voluntat d'atraure agents d'arreu del país. Segons el secretari de la sectorial, Sergi Mir, encara hi ha mossos que tenen "por" de mostrar públicament el seu posicionament per ser funcionaris públics però han animat els companys a sumar-se a la iniciativa. Mir també ha destacat que, de moment, són pocs els que han donat suport a la iniciativa, però confien que la resta de companys s'hi sumin.

Mir ha defensat que es tracta d'un moviment social i que, per tant, no ha de generar cap tipus de represàlies a aquells que hi donin suport. "Davant del moment històricament crític que vivim, agreujat per part d'una Espanya que ens roba i que incompleix sistemàticament els seus compromisos amb Catalunya, hem considerat ètic i indispensable fer pública l'existència del nostre grup", ha defensat Mir.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat