Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 29 de de març del 2011 | 18:47
Notícia · Seguretat

Document del CEEC sobre els Bombers a Catalunya

En la línia d'analitzar la situació de la seguretat i les emergències a Catalunya, el CEEC ha elaborat un document en que s'estudia l'actual situació dels Bombers a Catalunya i es fan propostes de millores per a aquests, amb la intenció d'obrir un debat a la societat catalana.

CEEC · El Centre d'Estudis Estratègics de Catalunya (CEEC) va presentar a finals del 2010 un document de bases per a la policia de Catalunya, amb la voluntat de crear un diàleg entre els agents implicats i també de plantejar els elements clau per al desenvolupament de la policia. Des d'una visió de país i un concepte de seguretat pública, el següent pas són els bombers de Catalunya.

La seguretat pública s'ha de concebre des d'una visió transversal, on es troben diferents cossos operatius i àrees de treball, sempre amb l'objectiu de garantir la seguretat dels ciutadans i ciutadanes del nostre país. Però no es pot acotar la seguretat pública a la policia, sinó que cal incloure els bombers, la protecció civil i les emergències sanitàries. Tots plegats ens permeten afrontar les situacions d'emergència i/o catàstrofe.

Amb aquest document es vol plantejar un conjunt d'elements que es consideren clau per al desenvolupament dels bombers de Catalunya els propers anys.Es vol obrir un debat ineludible i una reflexió necessària sobre com han de ser els bombers per tal d'afrontar els reptes d'un futur que ja està aquí.

Aquest document base també està preparat per rebre les aportacions i esmenes que calguin. Està dirigit a la nostra classe política, a la societat civil, i primordialment als comandaments i efectius dels bombers de Catalunya, per tal que reflexionin sobre el futur, per donar el pas endavant que s'ha de dur a terme al segle XXI.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat