Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 4 de de gener del 2011 | 18:20
Notícia · Seguretat

La fiscalia de l'audiència nacional vol empresonar deu anys a Otegi, Díez i sis abertzales més

Barcelona · Mentre que s'espera de manera imminent l'alto el foc d'ETA i quan l'esquerra abertzale ha apostat exclusivament per les vies pacífiques i democràtiques, continua la surrealista creuada de l'Estat contra l'independentisme basc. Sota enrevessades i inversemblants premisses, i amb la consigna del "tot és ETA", les detencions i tortures de joves independentistes bascos han estat una constant els darrers mesos.

L'última actuació de l'Estat, a través de la fiscalia de l'audiència nacional espanyola, ha estat la petició de 10 anys de presó per Arnaldo Otegi, l'exsecretari general del sindicat abertzale LAB, Rafa Díez, i sis abertzales més. El motiu: reconstruir Batasuna a través del projecte Bateragune' (Tots junts), amb el que es pretenia construir un pol sobiranista que englobés EA, Aralar, AB i ELA. Com que queda poc lluït demanar deu anys de presó per plantejar un projecte polític, la fiscalia adorna la petició amb frases com que el projecte estava "bajo el control de ETA", o que aquest era el "frente institucional de ETA".

A més d'Otegi i Díez, els altres acusats són Sonia Jacinto, extresorera del PCTV; Miren Zabaleta, filla del coordinador general d'Aralar, Patxi Zabaleta; Arkaitz Rodríguez, exresponsable de Haika a Àlaba; i José Luis Moreno, Amaia Esnal i José Manuel Serra.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat