Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 13 de d'octubre del 2011 | 17:59
Notícia · Política

Sellarès tanca la llista d'ERC al Congrés

Miquel Sellarès és un històric del catalanisme i l'independentisme polític, i també un dels fundadors de CDC, Nacionalistes d'Esquerra i de l'Assemblea de Catalunya.

Miquel Sellarès.

Barcelona · El 1983 va inspirar i organitzar, com a Director General, l'estructura de la nova Policia de Catalunya – Mossos d'Esquadra, la seva primera escola i organigrama, tot plegat amb un equip plural.

Durant 33 anys i fins a la seva jubilació, Sellarès va crear i dirigir el Centre de Documentació Política (FCDP), un organisme dependent de la Generalitat de Catalunya  i la Diputació de Barcelona durant 15 anys, el qual proporciona els serveis de premsa, documentació i anàlisi del Govern de la Generalitat, el Parlament de Catalunya i de totes les forces polítiques del país.

Tancar la llista d'ERC al Congrés no és més que un homenatge a tots els homes i dones que han creat un independentisme seriós"

En la seva activitat periodística, Sellarès va destacar en la creació, en la clandestinitat, del periòdic AVUI.SIC, potser el servei de més difusió en els últims anys del franquisme. Tanmateix, en el camp intel·lectual va fundar i ocupar càrrecs de responsabilitat primer al grup Ramon Muntaner i després a l'Opinió Catalana. Sellarès també va col·laborar durant anys amb diversos programes de TV3, així com amb revistes i diaris.

Avui, des de la seva independència política, Miquel Sellarès ha creat el diari digital d'opinió nacional Tribuna.cat, i presideix el Centre d'Estudis Estratègics de Catalunya (CEEC) i l'Opinió Catalana.

Preguntat, doncs, per Tribuna.cat sobre el per què de la seva decisió, Sellarès ha respost que tancar la llista d'ERC al Congrés "no és més que un homenatge a tots els homes i dones que aquests últims anys han creat un independentisme seriós i de govern, i que han sabut generar complicitats i coincidències".

L'entrevistat també ha assegurat que tanca la llista per ERC a la cambra alta per "donar suport a un home com Alfred Bosch", membre de l'Opinió Catalana, el qual ha afirmat admirar "per la seva tasca patriòtica i per la seva tasca desenvolupada en les consultes per la independència a Barcelona". "ERC és una peça fonamental i imprescindible per avançar cap a la independència" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat