Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 25 de de juliol del 2016 | 14:19
Notícia · Política

Segons l'últim baròmetre del CEO el sí a la independència es tornaria a imposar amb el 47'7% dels vots respecte al 42'4% dels del no

Aquest divendres el CEO va fer públic el segon baròmetre de l'any i d'aquest destaquem que a la pregunta "Vols que Catalunya esdevingui un estat independent?" Un 47,7% dels enquestats va respondre que  "sí", mentre un 42,4% va optar pel "no",un 8,3% no ho sap i un 1,7% no contesta.

Així, per primera vegada en força mesos els favorables a la independència tornen a superar als que hi estan en contra. En l'anterior baròmetre, al corresponent al mes de març, s'havia roduït un empat tècnic entre favorables i detractors al Procés amn un 45'3 i un 45'5% respectivament.

Quan s'ofereixen més opcions, un 41,6% dels catalans vol un estat independent, tres punts per sobre de l'anterior baròmetre de març (38,5%). Aquesta és la xifra més alta des de l'octubre de 2014. Per contra, cau l'opció de Catalunya dins d'un estat federal, al 20,9%, quan el passat març era de 26,3%. La comunitat autònoma és la segona opció més desitjada, amb un 26,9%, el pitjor resultat històric, i els partidaris de ser una regió d'Espanya només són un 4%. Un 5,6% dels enquestats no ho sap i un 1,3% no contesta.

Pel que fa a les opcions polítiques dels catalans segons el CEO Junts Pel Si es recuperaria i tornaria a obtenir els resultats del 27-S mentre la CUP només obtindria entre 6/8 diputats fet que posaria en peril la majoria absoluta independentista de la Cambra Catalana. Pel que fa a Ciutadans patirien un fort descens mentre Catalunya Si que es Pot estaria estancada.

Destacar que mentre que la formació Catalunya Si que es Pot decanta cada vegada més el seu discurs cap al no a la independència segons el CEO el 30'5% dels seus votants a la pregunta directa sobre què votarien en cas d'independència es decantarien pel sí.



Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat