Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 17 de de juliol del 2013 | 15:22
Notícia · Política

Salvador Esteve alerta d'un "atac frontal" de Rajoy al municipalisme

El president de la Diputació de Barcelona ha carregat contra la nova llei de racionalització i sostenibilitat de l'administració local i ha indicat que aquesta es pot recórrer al Tribunal Constitucional.

Barcelona · El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, ha criticat la nova llei de racionalització i sostenibilitat de l'administració local que Rajoy ha endegat i ha denunciat que el govern de l'Estat intenta "buidar els ajuntaments de competències i de serveis" amb aquesta norma.

"Aquesta llei és un atac frontal a l'autonomia dels governs locals" ha proclamat Esteve qui ha indicat que si l'esperit de la llei no canvia "durant el tràmit parlamentari", estaria disposat a recórrer la llei al Tribunal Constitucional espanyol (TC). "La llei conté preceptes de dubtosa constitucionalitat" ha reblat el coordinador general de la institució, Xavier Forcadell.

La futura llei preveu que si un municipi presta un servei a un cost excessivament elevat, l'Estat li'n podria treure la competència, que passaria a mans de la diputació corresponent. Davant d'aquesta situació, Esteve ha sentenciat: "Qui determina el cost estàndard d'un servei? Hisenda? Ens temem que sí. I s'ha de tenir present que no té el mateix cost recollir escombraries a Barcelona que fer-ho en pobles disseminats. No ens podem convertir en substituts dels ajuntaments".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat