Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 14 de de novembre del 2011 | 17:51
Notícia · Política

"No ens endossaran un duo de flabiols com si fos un concert econòmic"

A una entrevista concedida al setmanari El Temps, Alfred Bosch, cap de llista d'Esquerra - Reagrupament - Catalunya Sí a les eleccions al Congrés, ha dit que no és partidari d'un front comú pel pacte fiscal: "Nosaltres hi anem a aconseguir la independència política. El peix al cove ja s'ha acabat".

Alfred Bosch

Barcelona · L'escriptor i historiador Alfred Bosch ha deixat clares les guies que segueix ERC a Madrid: "No sabem què és el pacte fiscal. Pactes, se n'han fet moltíssims. No volem continuar per aquesta via".

A l'entrevista concedida al setmanari El Temps, Bosch ha remarcat les prioritats del partit a Madrid: "Nosaltres hi anem a aconseguir la independència política, amb la qual no caldrà cap pacte fiscal perquè serem una república catalana independent. Mentre això no arribi, el mínim que demanem ─i amb urgència─ és un veritable concert econòmic".

Bosch ha sentenciat que mentre no es pugui obrir un procés d'autodeterminació que porti a la independència ERC vol "estirar totes les forces polítiques cap a un acord de concert econòmic d'independència econòmica i fiscal en què Catalunya pugui actuar com una nació major d'edat: responsable i capaç d'administrar-se els seus recursos". Bosch també ha negat que Esquerra busqui un pacte amb CiU: "No busquem un pacte. Busquem un concert econòmic que ens doni independència fiscal".

Bosch ha alertat, però, que si el resultat de les properes eleccions generals dóna un PP amb majoria absoluta "ja podem anar a buscar pactes, que serà donar-se cops contra la paret. La negociació serà molt difícil. No permetrem que ens endossin un duo de flabiols com si fos un concert econòmic". Pel que fa a la possible futura creació d'un grup parlamentari conjunt amb Amaiur, Alferd Bosch ha conclòs que cal esperar per veure "si surt l'aritmètica: si podem fer grup sols, si ells poden fer grup sols, si sumem o no sumem".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat