Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 26 de de gener del 2016 | 10:45
Notícia · Política

L'Esquerra Independentista denuncia el masclisme que pateixen les companyes militants perquè són dones i militants

Demà dia  27 a les 12h del migdia a la Plaça del Rei, l'Esquerra Independentista ha  convocat un acte polític i roda de premsa per denunciar l'onada d'insults, desqualificacions i menyspreu masclista del què han estat objecte les dones militants durant els últims mesos. Hi seran presents totes les diputades de la Cup-CC: Anna Gabriel, Eulàlia Reguant, Gabriela Serra, Mireia Vehí i Mireia Boya.

L'Esquerra Independentista denuncia que els insults i les desqualificacions llençats contra les companyes tenen un caràcter clarament polític. Les organitzacions de l'EI expliquen que "la finalitat de tots els comentaris masclistes és convertir les dones, no en subjectes, sinó en objectes". "El fet que la immensa majoria de tots aquest exabruptes es centrin en el físic no fa sinó continuar encapsulant-nos en l'element corporal (versus intel·lectual) a que ens condemna la concepció dicotòmica de dona-natura (cos) versus home-cultura (ment), de manera que les nostres propostes i lectures polítiques queden desautoritzades i el debat es trasllada al cos", diu el manifest que l'EI està preparant.

"L'ofensiva centrada en les nostres representats polítiques és una expressió més del masclisme que enverina tots els àmbits de la societat, en general, però especialment en el polític, la finalitat de la qual és atemorir les dones referencials, apoderades i combatives", assenyala l'EI.

A més, la cara més aspre i tràgica del masclisme "pròpi de la societat patriarcal, són els feminicidis, els assassinats masclistes de dones, que augmenten cada any que passa", alerta l'EI.


Intervindran: Anna Gabriel, diputada de la Cup-CC, Natàlia Càmara d'Arran, i Maria Colera d'Endavant.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat