Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 14 de de juny del 2013 | 19:48
Notícia · Política

L'enèsima manera de fer el ridícul a nivell internacional

El primer ministre britànic, David Cameron, en un gir per posar-se a la butxaca els votants del referèndum d'Escòcia, ha constatat allò que a Madrid encara trigarà dècades a reconèixer: Catalunya té dret a decidir. Des d'Irlanda del Nord, Cameron ha emplaçat aquesta setmana Rajoy a "escoltar" Catalunya i a "deixar que la gent decideixi", unes paraules que Mas ha agraït públicament.

Barcelona · David Cameron ha ficat el dit a la nafra de l'Estat espanyol. Aquesta setmana, en una demostració de quin és el punt més feble de l'estat quant a qualitat democràtica, Cameron ha recomanat Mariano Rajoy que escolti la voluntat del poble català.

Per si no fos prou toc d'atenció, la resposta de l'Estat al primer ministre britànic ha corroborat el ridícul a nivell internacional que ha fet, fa i continua fent Espanya: el ministre d'Afers Estrangers, José Manuel García Margallo, ha rebutjat, en resposta a Cameron, qualsevol intent d'escoltar Catalunya. Emparant-se en el ja cadàver viu que és la Consitució espanyola, Margallo ha defensat la "indivisibilitat d'Espanya" per sobre dels procediments democràtics.

La Gran Bretanya i el conjunt de països d'Europa, però, no han quedat pas sorpresos per la resposta de Madrid. Margallo ha declarat en la mateixa línia del paperot que l'Estat acostuma a fer a les institucions internacionals, una via ben abonada per les estrambòtiques declaracions del ministre De Guindos negant els rescats o la no acceptació de la independència de Kosovo sense cap argument concret, entre d'altres.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat