Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 4 de de febrer del 2016 | 10:47
Notícia · Política

L'Audiència Nacional ordena investigar l'ANC, l'AMI i l'ACM per possibles delictes de sedició i rebel·lió

El jutge de l'Audiència Nacional Ismael Moreno ha requerit a la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i els Mossos d'Esquadra que investiguin i informin  sobre els estatuts, finançament i activitats desenvolupades per l'ANC, l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM), per tal de determinar  si van ser

les "impulsores i promotores" de la tramitació de les mocions de diversos ajuntaments de suport a la resolució de ruptura del 9 de novembre.

Així, el magistrat  accepta una sèrie de diligències demanades per la Fiscalia per possibles delictes de sedició i rebel·lió i sol·licita saber la manera en què les propostes van ser incloses a l'ordre del dia de les corresponents sessions plenàries, les seves dates i si facultaven els alcaldes a dur-les a terme executant els "actes pertinents".'. També pregunta quins partits hi van donar suport i el contingut dels informes emesos pels secretaris i interventors dels ajuntaments.

A més, demana a la policia els estatuts, els components, les dates de constitució i les vies de finançament de les tres entitats sobiranistes, i sol·licita específicament si l'Ajuntament de Deltebre forma part d'aquestes organitzacions. En el cas de Vic, demana al secretari de l'ajuntament una còpia de l'enregistrament de la sessió plenària del 9 de desembre o el document de les intervencions de tots els regidors que van pronunciar-se en relació amb la urgència de la proposició.


Al fer-se pública la notícia les entitats pressumptement investigades han emès un comunicat al respecte en el que asseguren que  a hores d'ara no han  rebut pas cap notificació de l'Audiència espanyola:

"L'Associació Catalana de Municipis (ACM), l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) comuniquen que no han rebut cap notificació oficial ni requeriment d'informació per part dels cossos de seguretat de l'Estat en relació a les informacions aparegudes en les darreres hores sobre una possible investigació per part de l'Audiència Nacional per delictes de sedició i rebel·lió. És per aquest motiu que les tres entitats no poden fer cap valoració oficial per aquest fet.

D'altra banda, les tres entitats reafirmen el seu màxim compromís amb la democràcia, la llibertat i la justícia i recorden que totes les seves accions s'han desenvolupat sempre amb un profund sentit cívic i pacífic.

Així mateix, les tres entitats continuaran treballant, des dels seus respectius àmbits, i donant ple suport a les accions del Parlament i del Govern de Catalunya, seguint el mandat rebut a les urnes el 27 de setembre."

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat