Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 27 de de novembre del 2015 | 13:29
Notícia · Política

La policia hauria ofert impunitat als Pujol a canvi d'aturar el procés

Aquest és l'oferiment que assegura Josep Pujol li va fer el comissari de la Policia Nacional José Villarejo en una trobada el febrer del 2014 "Si col·laboreu contra la independència, tot això s'acabarà aviat"

Així segons la versió que Josep Pujol va sostenir davant del jutge com a imputat i que ha publicat  el diari  El País, Villarejo hauriava buscat la complicitat dels Pujol arran de la investigació contra el gran dels germans, Jordi Pujol Ferrusola. El comissari Villarejo també li hauria demanat "draps bruts" sobre 'Esquerra Republicana. Pujol assegura, a més a més, que hi hauria hagut una segona trobada amb el comissari l'octubre de l'any passat on se li hauria tornat a fer el mateix oferiment.

El mateix comissari  Villarejo hauria admès  que havia impulsat la investigació el 2012 gràcies a la col·laboració de l'examant de Jordi Pujol Ferrusola, Victoria Álvarez, que hi va accedir per la petició que li havia fet un amic seu, l'ara cap de gabinet de Mariano Rajoy i número dos del PP per Barcelona a les eleccions espanyoles, Jorge Moragas. Sempre segons la mateixa versió, 20 dies després de demanar-l'hi, Álvarez viatjava a Madrid per explicar a la policia els suposats viatges del seu examant a Andorra per endur-se'n motxilles plenes de bitllets de 500 euros. Álvarez va declarar davant del jutge que l'havia rebut a Madrid un advocat, que és soci de Villarejo en negocis privats.

Cal recordar que va ser durant la campanya del 2012 que el diari El Mundo va difondre l'informe apòcrif de la UDEF contra Mas i que aquell mateix  any la Policia Nacional va activar una unitat secreta dedicada en exclusiva a buscar sospites de corrupció de polítics catalans, per utilitzar-la en contra del procés sobiranista.(tot i que el Ministeri d'Interior continua negant  la seva  existència). En relació a aquestes informacions el ministre d'Interior, Jorge Fernàndez Díaz, preguntat al respecte  per Tv3 va respondre amb evasives :"No tinc res contra Josep Pujol, però no tinc per què donar veracitat al que afirma. Per respecte a l'autoritat judicial no tinc res a dir".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat