Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 23 de de març del 2015 | 13:31
Notícia · Política

"La independència no s'aconseguirà amb dos partits i tres entitats"

La CUP posa la mirada a sectors no independentistes a través d'un doble procés, sobiranista i constituent, que pretén convèncer sectors no independentistes.

La CUP ha endegat aquesta setmana un nou pla d'acció alertada per l'encara insuficient suport de la societat civil al procés català. Aquest nou pla d'acció suposa, segons les Candidatures d'Unitat Popular, treballar a partir d'una doble via, sobiranista i constituent, per tal de tenir converses amb sectors de la societat i la política catalanes que no són obertament independentistes però que clamen per un canvi a Catalunya a nivell polític i social.

L'objectiu del nou esquema d'acció de la CUP és clar:  buscar vies que donin aire i no paralitzin el procés sobiranista sense haver de convèncer necessàriament sobre la independència a aquells qui no ho estan, de convençuts.

En aquest sentit, la CUP ha presentat aquesta setmana el seu full de ruta cap a la independència basat en aconseguir una majoria social a favor de l'Estat propi català a través de l'articulació del procés independentista --ruptura amb l'Estat-- alhora que es construeix un procés constituent paral·lel.

Es tracta, segons ha explicat el diputat David Fernàndez, de dues majories que en alguns partits "coincideixen" però que cadascuna per separat pot "ampliar" la majoria. "La independència no es guanyarà amb dos partits i tres entitats socials" ha alertat Fernández, qui ha fet una crida a sectors com Podem, que volen "entregar el poder polític a la gent" i que per tant busquen un procés constituent a Catalunya.

La CUP també ha anunciat que aquesta "doble via" pretén convertir les eleccions del 27S en doblement plebiscitàries.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat