Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 13 de d'octubre del 2011 | 16:59
Notícia · Política

La Generalitat també piula #twitterencatala

L'esforç de la societat catalana en la consecució de la traducció de Twitter a la llengua pròpia ha aconseguit, aquesta setmana, una passa més: la petició institucional de la Generalitat de Catalunya.

Font: ACN · El Govern s'ha sumat aquesta setmana a la lluita contra la manca de voluntat dels encarregats de les traduccions a Twitter, segons indicava el periodista Albert Cuesta, de traduïr la xarxa social a la llengua catalana.

En aquest sentit el Secretari de Comunicació, Josep Martí Blanch, ha difós una carta que va trametre el passat 20 de setembre al conseller delegat de Twitter, Dick Costolo, en què li comunicava el seu suport a la petició de la comunitat catalana perquè Twitter sigui traduït al català.

A la carta del Govern, Blanch ha destacat la "posició particularment forta al món d'internet i de les xarxes socials" de la llengua catalana, i ha informat Twitter que la llengua catalana és la vuitena llengua més poderosa a la blogosfera i la catorzena a Google, a més de gaudir d'una versió en català del Facebook i del Youtube. Martí també ha insistit en què la llengua de Catalunya "és entesa per 11 milions de persones i parlada per 9 milions", i consta com la 88a llengua més parlada del món.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat