Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 9 de de setembre del 2011 | 18:07
Notícia · Política

La Comissió Europea, també a favor del català

El portaveu comunitari d'Educació, Cultura, Multilingüisme i Joventut, Dennis Abbott, ha defensat aquesta setmana el sentit comú i ha destacat que "els estudiants monolingües estan potencialment en desavantatge i tindran menys possibilitats de trobar feina".

Dennis Abbott i l'eurocomissària d'Educació, Cultura, i Multilingüisme, Androulla Vassiliou

Font: ACN ·

Preguntat per la immersió lingüística i la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, el portaveu comunitari d'Educació, Cultura, Multilingüisme i Joventut de la Comissió Europea ha defensat que "des de molt petits els nens han de parlar la llengua materna i dos altres idiomes" i que aquestes segona i tercera llengües no només han de ser "les llengües oficials de la UE, també donem valor a la resta, per tradició i identitat cultural i per raons pràctiques".

"És molt útil, et fa més atractiu professionalment, molts joves són a l'atur i és un instrument que ajuda a trobar feina", ha explicat Abbott . Tot i això, el portaveu de la CE ha lamentat que la cambra europea no pugui interferir i dir als governs regionals o estatals com han d'ensenyar i organitzar el seu sistema educatiu, però ha subratllat la voluntat de Brussel·les: "El multilingüisme i la diversitat".

Abbott ha corroborat, amb aquestes declaracions, la postura de l'administració europea en el conflicte lingüístic i cultural que es viu a Catalunya i ha reforçat les declaracions de la presidenta de la comissió de Cultura i Educació de l'Eurocambra, Doris Pack, també dirigides a la protecció del sistema d'immersió lingüística que s'aplica a Catalunya. "Quan donem suport a les llengües regionals i cooficials no només ho fem per la diversitat sinó perquè al món d'avui conèixer una única llengua no és suficient", ha conclòs Abbott.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat