Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 22 de de juny del 2016 | 13:05
Notícia · Política

Junqueras: 'És el conjunt de la nostra societat que som víctimes d'aquesta conspiració'

El president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, acompanyat pels màxims representants del partit, ha denunciat que les filtracions d'aquestes darreres hores demostren l'actuació sistemàtica dels aparells de l'Estat contra la llibertat i la democràcia. 'El que està en joc és la llibertat i la democràcia. És el conjunt de la nostra societat que som víctimes d'aquesta conspiració',

ha dit Junqueras, en relació a les converses entre el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, en què conspiraven per fabricar escàndols de corrupció a Esquerra Republicana.

'No estem davant d'un cas que afecta un projecte polític, no només ens afecta nosaltres, ens interpel·la a tots. Per això volem interpel·lar a tots els demòcrates. És un atac contra tothom, contra el bé', ha afegit. Un atac que Junqueras ha qualificat de 'criminal' i que ha titllat 'd'autèntic GAL mediàtic'.

Per tot això, el president d'ERC ha reclamat la dimissió de Fernández Díaz, Daniel de Alfonso, i el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que segons explica el ministre en les gravacions estava al cas de la conspiració. 'Tots els responsables han de dimitir de manera immediata, començant pel president del govern. I cada minut que passi sense fer-ho, acumulen més culpa. Volem fer net. Volem tenir tots els aparells de l'estat, precisament per fer-lo net. Una República de justícia i de llibertat', ha dit Junqueras.

'L'Estat ha remenat cel i terra i no ha trobat res'
'Ara més que mai hem de ser forts, ens hem de sentir orgullosos del que hem fet sempre, i hem de sentir-nos orgullosos del que no hem fet mai', ha dit Junqueras, recordant que 'l'Estat, amb tots els seus instruments i aparells, ha remogut cel i terra i no ha trobat mai res que ens obligui a baixar la cara o apartar la mirada. I per això han decidit inventar, crear, fabricar, mentir'.

'85 anys d'història ens contemplen, 85 anys de compromís amb la gent, amb la història i amb la netedat. 85 anys d'història sense cap cas de corrupció', ha conclòs.

Per això, Junqueras ha afirmat que actuacions com aquesta ens interpel·len a tots: 'Estic segur que avui tothom se sent profundament indignat. Algú consternat. Però hem de saber canalitzar tota aquesta indignació per fer un país millor. Avui ens sentim forts, més ligitimats: ens veiem capacitats per guanyar', ha sentenciat el president del partit. 'No ens rendirem mai. No ens fan cap por. Ens carreguen d'entusiasme. Ho han intentat sempre, durant 85 anys, i no han pogut mai', ha afegit.

'La victòria ja no és una qüestió d'una opció política. Ara el que està en joc és la victòria de la democràcia. Tenim el deure moral de plantar cara i d'acabar amb els governs que actuen com actuen', ha declarat Junqueras, apel·lant la ciutadania a mostrar el rebuig envers la corrupció de l'Estat amb el vot del 26J.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat