Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 5 de de gener del 2012 | 18:52
Notícia · Política

Ernest Maragall, disposat a trencar la disciplina de vot al Parlament

L'exconseller proposa crear un corrent crític que aglutini els socialistes "decebuts" i "enrabiats".

ACN · L'exconseller i diputat Ernest Maragall ha proposat aquest dijous "la constitució d'un col·lectiu organitzat" al PSC que aglutini tots els socialistes "desconcertats, decebuts, enrabiats i desenganyats" per fer front a la "continuïtat" que segons assegura es manté al PSC després del congrés. "Estem davant d'un cas d'excel·lència en l'aplicació conseqüent del principi lampedusià: 'Que tot canviï perquè tot segueixi igual'", assegura en un document publicat al seu bloc on es compromet a "entrar en contradicció explícita amb posicions del PSC". El corrent crític de Maragall hauria de ser "inequívocament català", sobirà i amb veu pròpia.

"Al nostre partit hi ha molta ràbia continguda, massa silenci autoaplicat, molta soledat personal o de petits col·lectius". A partir d'aquest diagnòstic, Maragall ha proposat crear "un col·lectiu organitzat" que actuï "de forma conseqüent i organtizada per elaborar, comunicar i consolidar un nucli de pensament i proposta política".

Des del punt de vista de Maragall, aquest corrent crític del PSC hauria de ser "inequívocament català, sobirà sense cap limitació, amb vot-veu-decisió pròpia" així com "obert i transparent, europeu i europeista" i "compromès amb el ple respecte d'una relació Catalunya-Espanya basada en el pacte federal que resulti de la lliure voluntat dels catalans".

L'exconseller es posa a disposició d'aquells "companys que sense renunciar a la seva condició d'afiliats, de socialistes actius, vulguin treballar obertament per un projecte que assumeixi aquestes senyes d'identitat de forma tan decidida com irrenunciable". A més, demana als militants que han deixat el partit "que no ho deixin tot, que passin de la crítica i l'exabrupte a l'acció organitzada".

"No sé si el PSC és mort, com s'ha afirmat fa ben pocs dies", manifesta Maragall, que es mostra confiat que "també hi ha vida, hi ha energia, intel·ligència i ambició legítima".

Disposat a enfrontar-se al PSC
Maragall ha formulat el seu "compromís personal" amb la proposta i admet que si "implica entrar en contradicció explícita amb posicions que el PSC o el seu grup al Parlament adopti així ho manifestaré, tot actuant amb la màxima coherència i transparència". "No sé si tinc l'edat adequada, millor dit no la tinc, però crec que sí que tinc la determinació suficient per acompanyar dignament en el viatge els nous i autèntics protagonistes", sentencia.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat