Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 21 de de desembre del 2011 | 19:35
Notícia · Política

ERC s'ofereix a CiU com a soci però lliga els pressupostos al pacte fiscal i a una fiscalitat més progressiva

Constata que el 'no' de la federació a la investidura de Rajoy obre un nou escenari de pacte entre nacionalistes i republicans.

ACN · El president del grup parlamentari d'ERC, Joan Puigcercós, s'ha ofert a CiU com a soci per als pressupostos però ho ha lligat a la reivindicació del pacte fiscal i a una fiscalitat més progressiva. En roda de premsa, ha constatat que el vot en contra de la federació a la investidura de Mariano Rajoy obre un nou escenari de pacte entre nacionalistes i republicans en defensa dels interessos de Catalunya, però sempre i quan, ha continuat, es redistribueixi la càrrega fiscal i es vagi a per totes amb el concert econòmic. "Nosaltres estem disposats a seure, per part d'ERC no quedarà, però CiU sap perfectament quines són les nostres propostes. Els demanem valentia política per tirar-les endavant", ha dit.

Puigcercós ha assegurat que hi ha coincidència total en voler complir amb l'objectiu de dèficit de l'1,3%, però cal treballar en la manera de fer-ho. El republicà ha insistit en què qui més té més ha de pagar, i ha trobat a faltar progressivitat en les mesures que vol implementar el Govern, començant pel tiquet moderador, perquè no hi ha distinció per a les persones amb rendes baixes. Ha posat també l'exemple de l'augment desmesurat del transport metropolità i de la taxa turística, amb un euro si un client va a un càmping i tres euros per a un hotel de cinc estrelles.

Puigcercós ha fet números i ha sumat els 90 milions d'euros que hi hauria si no s'hagués suprimit successions, els 529 d'un impost sobre la banca i els 250 que resultarien d'apujar el tram més alt de l'IRPF. A això li ha afegit també l'impost de patrimoni restablert pel govern espanyol. En total són 1.000 milions d'euros que servirien per no retallar en salut i educació.

A més d'una nova redistribució de les càrregues fiscals, Puigcercós ha lligat els pressupostos al pacte fiscal, perquè la Generalitat té un problema d'ingressos i no abordar aquesta qüestió o endarrerir-la és una "temeritat en aquests moments i vistos els pressupostos".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat