Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 15 de de juny del 2016 | 12:57
Notícia · Política

ERC espera repetir els bons resultats a l'àrea metropolitana

Al president d'ERC, Oriol Junqueras, li agrada recordar que a les últimes eleccions municipals es van convertir en la segona força a l'àrea metropolitana en nombre de regidors, una dada prou significativa si hom té en compte que fins llavors no hi jugaven un paper rellevant. Això, creuen els republicans avala la seva estratègia on es combina un reforçament de l'eix social i l'elecció d'uns candidats transversals i sovint independents.

Un d'aquests candidats és Gabriel Rufián que es va criar a Badalona i que sovint utilitza el castellà en les seves intervencions. Rufián ha afirmat reiteradament que "la nova República Catalana ha de construir-se també des de l'àrea metropolitana"

ERC però no ho tindrà fàcil ja que hauran de disputar-se els vots amb En Comú Podem  i que hauran de fer front a una possible desmobilització del vot sobiranista.

Així trobem el discurs amb un innegable accent social de Rufián, però també de Joan Tardà -de Cornellà, d'on va ser regidor. Ambdós intentaran amb una campanya molt propera i de carrer mantenir i si poden ampliar la seva representació.

Un dels actes principals de moment ha estat  el que ha tingut  lloc  a l'Hospitalet de Llobregat  amb Tardà i la secretària general d'ERC, Marta Rovira, de protagonistes i en el s'han centrat a atacar Units Podem pels diversos models de corredor mediterrani presents als programes territorials.

Així, Joan Tardà, ha demanat  davant de 200 persones que Ada Colau i Xavier Domènech responguin a la següent pregunta: 'com us atreviu a callar davant d'un programa electoral de Podemos que diu que el corredor ferroviari ha de passar pel centre de la Península i no pel mediterrani?'. 'Que ens diguin Colau i Domènech per què els catalans haurem d'esperar 4, 8 o 12 anys a que a Espanya la gent deixi de votar el PP, PSOE i Ciudadanos. Hem d'esperar que vosaltres tingueu majoria absoluta perquè autoritzeu un referèndum a Catalunya? Això és ser d'esquerres?', s'ha demanat.

Tardà ha recordat que 'nosaltres hem votat sempre al costat d'Izquierda Unida al Congrés'. 'Ara els demanem que siguin solidaris amb nosaltres', ha afegit. El candidat republicà ha insistit en què 'nosaltres no pensem demanar permís ni esperar cap legislatura més i l'endemà de les eleccions demanarem a tots els catalans que estan pel dret a decidir que se sumin al procés constituent català'. Tardà ha afirmat que 'nosaltres tenim majoria per guanyar, no per esperar. Tenim 4 banderes que ens faran guanyar: la de la fraternitat, la de la justícia social, la de la catalanitat compartida, i la de la democràcia'.

Per la seva banda, la secretària general d'Esquerra Republicana, Marta Rovira, ha reivindicat que 'cal anar a Madrid per defensar els interessos de tota la gent que viu a Catalunya i explicar alt i clar el procés d'independència'. Rovira ha afegit que 'és important que els independentistes anem a votar el 26J. En aquestes eleccions hem de tornar a fer servir les úniques armes que tenim, que són les urnes'.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat