Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 22 de de desembre del 2011 | 17:13
Notícia · Política

Els catalans suspenen el Govern de Mas, segons el CEO

Amb un 4'96, l'executiu convergent treu la nota més baixa des que el Centre d'Estudis va començar a fer l'enquesta el juny del 2007. La meitat dels enquestats, incapaços de respondre què és el millor que ha fet el Govern.

El "govern dels millors" promès per Artur Mas s'ha convertit en el primer que suspèn en valoració ciutadana des que el Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) va començar el 2007 a fer enquestes en aquest sentit. En concret, els catalans atorguen a l'executiu convergent un 4'96 de valoració, una nota inferior a la que assolí el tripartit de José Montilla. La nota que els catalans atorguen a l'equip format pel President i els consellers és encara més baixa i arriba tan sols al 4'49.

El director del CEO, Jordi Argelaguet, ha explicat, no obstant això, que aquesta enquesta és el resultat de la fusió de dues que es feien anteriorment i que ha canviat la metodologia, ja que ara les entrevistes són presencials i abans eren telefòniques.

Passant als percentatges, quasi la meitat de catalans enquestats –el 49'4%- desaprova la tasca del govern el darrer anys, que coincideix amb el primer d'Artur Mas. En aquest sentit, i concretant, el 44% dels enquestats consideren que les retallades són el pitjor que ha fet l'executiu. En canvi, al ser preguntats pel millor que hauria fet el Govern, el 49,5% han respost que no ho saben, el 21,1% han dit que res i només el 25'2% han estat capaços d'explicar alguna acció concreta.

Mirant el futur, el 44,9% dels enquestats consideren que el Govern sap com resoldre els problemes del país, però necessita temps, una xifra lleugermanet superior als que creuen que l'executiu de Mas no sap com resoldre els problemes de país (42,3%). El 3,2% considera que ja ho està fent.

L'atur, preocupació número 1 dels catalans
També els àmbits econòmic i de serveis socials s'han convertit en les principals preocupacions dels ciutadans. El 67,2% dels enquestats considera que el problema més greu que té Catalunya és l'atur i la precarietat laboral; un 36,3% considera que ho és el funcionament de l'economia, i un 25,6%, que ho és la sanitat. Aquesta ha passat en només un any de l'onzè al tercer lloc.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat