Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 17 de de gener del 2012 | 17:28
Notícia · Política

"El nostre projecte a curt termini és la sobirania fiscal. A llarg termini ja ho veurem"

Artur Mas fa la rèplica a De Guindos al Financial Times, denuncia el dèficit fiscal que pateix Catalunya, i alerta de la possibilitat de "divorci" si fracassa el pacte fiscal.

ACN · Si De Guindos va voler enviar un missatge a Europa des del Financial Times per culpar i collar les autonomies amb el dèficit; el president de la Generalitat, Artur Mas, ha utilitzat el mateix mitjà per replicar al ministre d'Economia. En una entrevista, el president de la Generalitat alerta d'un "divorci" entre Catalunya i Espanya si el govern de Mariano Rajoy rebutja el pacte fiscal.

Mas defensa al rotatiu financer que la demanda del pacte fiscal "arribarà a la taula del senyor Rajoy el 2012 o principis del 2013", i adverteix que una negativa pot impulsar l'independentisme. "Si l'Estat espanyol ens nega el respecte i l'ajuda, el sentiment que Catalunya necessita el seu propi estat continuarà creixent", defensa Mas.

En el text, Mas assegura que els catalans "tenen la sensació, i tenen raó, de que no se'ls respecta la seva identitat o la seva llengua, i que no reben suport en matèria econòmica i social". "Per tant, el nostre projecte a curt termini és la sobirania fiscal. I a llarg termini ja ho veurem", indica el president de la Generalitat. "Catalunya no pot continuar suportant el drenatge fiscal que tenim actualment, que equival a un 8 o 9% del PIB cada any", defensa Mas al 'Financial Times'.

Mas assegura a l'entrevista que no veu cap raó per la qual Catalunya no hauria d'esdevenir un estat com Finlàndia, Dinamarca o Holanda. "Volem ser l'Holanda del sud, i podem ser-ho", defensa el president de la Generalitat. Amb tot, Mas diu que la societat catalana encara està dividida sobre la qüestió de la independència. El rotatiu destaca que el pla de Mas és aconseguir un pacte fiscal que permeti a Catalunya ser "responsable dels seus propis impostos" i aconsegueixi que "es redueixin a la meitat les transferències que ha de pagar al govern central en serveis com defensa o fons de solidaritat per parts més pobres del país".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat