Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 17 de de gener del 2012 | 17:58
Notícia · Política

El Congrés rebutja 30 preguntes d'ERC sobre la casa reial i Urdangarín

Tardà, tot i considerar que s'haurien d'haver admès totes, considera un "èxit" que n'hagin passat 60.

La Mesa del Congrés ha vetat una trentena de preguntes dels diputats d'ERC sobre el funcionament i els comptes de la Casa Reial, així com sobre les repercussions del procés judicial que afecta Iñaki Urdangarín. Al final, 60 seran tramitades, i en conseqüència podran ser contestades per l'Executiu amb més o menys rapidesa.

Les fonts no han precisat quines preguntes s'han vetat, però sí que han concretat les raons per les quals s'han rebutjat: d'una banda, apunten aquestes fonts, perquè la Mesa ha considerat que les preguntes no podien adequar-se a les competències del Govern, per l'altae, perquè n'hi havia algunes que requerien consultes jurídiques.

Entre el centenar de qüestions presentades, ERC pregunta si la infanta Elena té sou, sobre l'ús que Joan Carles fa dels pressupostos assignats o quants diners es gasta en els viatges oficials de la família reial.

Tardà parla d'"èxit"
El diputat Joan Tardà ha afirmat que "hem de considerar un èxit que ara ens deixin fer 60 preguntes en lloc de vetar-les com va fer amb pràcticament les mateixes preguntes la taula que presidia el senyor Marín el 2007'. Tot i això, el diputat republicà ha considerat que "s'haurien d'haver admès totes". "Ara –ha afegit- esperem que el Govern sigui honrat en les respostes'.

Tardà ha lamentat que 'segurament el canvi de posició de la taula del Congrés és fruit dels titulars de premsa pel cas Urdangarín i no per conviccions democràtiques' i ha aclarit que 'aquest és un èxit conjunt del treball parlamentari però també del periodisme'.

Cal recordar que ERC va portar al Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg la negativa a admetre les preguntes de 2007, una denúncia per la falta de drets dels diputats de poder fer la seva feina. Tardà ha acabat la seva intervenció demanant que 'aquesta legislatura es concreti la reivindicada llei de transparència i que hi inclogui la Casa Reial'.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat