Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 21 de de novembre del 2011 | 18:15
Notícia · Política

Duran afirma que no assolir el pacte fiscal "no seria un fracàs"

El líder d'UDC, vencedor dels comicis d'aquest 20-N a Catalunya, assegura que "l'important és que el defensem fins a les últimes conseqüències".

En roda de premsa després de valorar els històrics resultats que va obtenir en les eleccions d'aquest 20-N, el cap de llista de CiU al congrés, Josep Antoni Duran Lleida, ha admès que la majoria absoluta de Mariano Rajoy dificulta la consecució del pacte fiscal, de manera que ja ha avisat que "no seria un fracàs" no aconseguir-lo. "L'important és que el defensem fins a les últimes conseqüències", ha afegit.

Tot i això, el secretari general de CiU s'ha mostrat convençut que el futur president espanyol, Mariano Rajoy, necessitarà el suport de la federació malgrat tenir majoria absoluta, i ha alertat que CiU només aportarà el seu valor afegit en matèria econòmica si s'accedeix a negociar un pacte fiscal per a Catalunya. En aquest sentit, s'ha dirigit a "aquells que creuen que es pot prescindir de CiU" per recordar-los que CiU ha aportat i sempre aportarà un "plus de responsabilitat i de confiança de cara als mercats i les institucions europees. A més, ha deixat clar que qui té ara la responsabilitat és el PP, i CiU, ha dit, "no es llençarà als braços de ningú".

En aquest sentit, ha assegurat que donaran suport a aquelles mesures que comparteixin, però no hi haurà una col·laboració estable sense pacte fiscal, per molt que la presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, adverteixi que els populars no necessiten CiU a Madrid i, en canvi, la Generalitat sí que depèn del PP de Catalunya. "Em sembla que no ha entès pràcticament res del que està passant", s'ha lamentat el líder d'Unió, tot recordant la situació de la prima de risc. I si no s'entén el que està passant, ha subratllat, és que potser "per a alguns la victòria no es tradueix necessàriament en responsabilitat".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat