Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 16 de de març del 2012 | 17:54
Notícia · Política

Castells: "La independència política de Catalunya és viable econòmicament"

Antoni Castells, una de les veus més crítiques dins del PSC, ha informat aquesta setmana que una Catalunya políticament independent seria viable econòmicament.

Antoni Castells

Barcelona · L'exconseller d'Economia, Antoni Castells, ha sentenciat al programa Els Matins de TV3 que és "viable econòmicament" la independència política de Catalunya. Castells, com en el seu moment ja van fer altres dirigents socialistes, ha defensat la independència econòmica de Catalunnya dins el marc d'una Unió Europea "de sobiranies compartides".

"La independència política és viable econòmicament: la independència de ser l'estat 28 de la Unió Europea. Catalunya [...] seria el quart o cinquè en PIB per càpita" ha defensat. L'entrevistat també ha indicat que "negociant" es pot arribar a assolir la independència: "És l'única possibilitat. M'he trobat negociant en condicions molt dures i molt difícils, però no conec altre mètode. Si tinguéssim tancs, podríem treure els tancs i declarar-nos independents, però sinó... que es pot fer?".
Hem d'abandonar el propòsit de redimir Espanya"
Castells ha negat que la independència política de Catalunya s'hagi de fer amb un propòsit transformador: "El propòsit de transformar l'Estat, per mi deixa de tenir sentit. L'Estat ja és un estat modern però no serà federal perquè espanya no vol". Hem d'abandonar el propòsit de redimir Espanya, en tot cas que ho decideixin ells" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat