Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 22 de de juny del 2011 | 17:25
Notícia · Política

Carretero: "Hem perdut una batalla, no la guerra"

Cinc-cents reagrupats participen en la quarta assemblea de Reagrupament, que va comptar també amb l'assistència de  l'alcalde de Vic Josep-Maria Vila d'Abadal, d'UDC.

La quarta assemblea de Rcat va aglutinar mig miler de reagrupats

La IV Assemblea Nacional de Reagrupament Independentista, celebrada aquest diumenge al Cinema Vigatà, a la capital d'Osona —i que ha comptat amb la participació de 500 dels 2.500 associats de l'entitat—, ha aprovat les modificacions de la ponència política i del reglament d'organització i funcionament, a més de la nova Junta Directiva nacional, que estarà presidida novament per Joan Carretero, i per la vicepresidenta, Rut Carandell, a més de 16 reagrupats escollits a l'assemblea, i els 8 representats territorials —ja escollits els dies passats en sengles assemblees.

L'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, ha donat la benvinguda als associats a la capital d'Osona i els ha encoratjat a fer una organització que rebutgi els tics dels partits polítics fins ara coneguts. "Vosaltres que podeu, feu-ho, sou joves, gent sensata, seriosa, nacionalista i independentista". El dirigent d'Unió ha afegit que també vol canviar el seu partit (UDC):  "Farem que el partit nascut al 1931 que demandava justícia social i independència, torni als seus orígens sense dirigents que manen massa". I ha anunciat, enmig d'una gran ovació, que Vic promourà una associació de municipis per la independència.

En l'informe i en el discurs d'acceptació de la presidència, Joan Carretero ha deixat molt clara la voluntat de Reagrupament Independentista d'esdevenir una força "rigorosa i d'excel·lència", capaç d'anar més enllà de l'ara o mai, de donar més respostes que la independència. "Hem de fer que l'independentisme sigui rigorós, que els ciutadans vegin que tenim respostes, que ens vegin com una solució", ha manifestat el cap de files de Reagrupament, tant en el discurs d'acceptació com en l'informe de presidència. "Hem d'explicar més i millor els nostres objectius, però no hem de retirar res del que hem dit fins ara, teníem raó, i els darrers fets ens l'han donada", ha afegit Carretero en referència als darrers pactes electorals.

"Malgrat el desànim, el cansament i la ràbia que provoca veure que la gent vol un país agenollat, cal aixecar-se i triomfar, i només triomfa el que segueix la lluita", ha dit el president de RCat. Però, així mateix, Carretero no ha volgut passar de puntetes sobre els resultats electorals: "Ens hem de llepar les ferides, però hem de continuar; hem perdut una batalla no la guerra, una guerra que serà llarga i en la qual tindrem desertors", ha avisat.  Per aquest motiu ha demanat obrir l'associació a tot el territori, a tots els pobles de la nació durant els pròxims mesos. "Estem a moltes comarques però a pocs municipis, i això ens perjudica, és la nostra primera fita", ha remarcat.

La quarta assemblea ha escollit la nova junta directiva nacional de 26 membres, amb Joan Carretero, Rut Carandell i Ignasi Planas com a terna principal així com s'ha aprovat la ponència política i l'informe de gestió per 351 vots a favor, cap en contra i 5 en blanc.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat