Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 11 de de gener del 2012 | 17:13
Notícia · Política

Bosch s'estrena finalment al Congrés al·ludint al cas escocès

El republicà demana a Rajoy que sigui el David Cameron espanyol i permeti a Catalunya decidir si vol ser independent. El diputat també ha denunciat la gestió "bananera" de l'Estat.

Espanya no és com el Regne Unit
Bosch ha aprofitat la seva primera intervenció al Congrés per evidenciar el dèficit democràtic de l'Estat respecte d'altres països europeus

En la seva primera intervenció des de la tribuna del Congrés dels Diputats, el portaveu d'ERC, Alfred Bosch, ha demanat al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que actuï amb la mateixa "elegància" i esperit democràtic que el premier britànic David Cameron respecte a Escòcia i permeti que Catalunya decideixi si vol continuar formant part o no de l'Estat. Bosch ha denunciat la "gestió bananera" de l'Estat en tots aquests anys de model "radial" i ha assegurat que l'augment d'impostos que incorpora el reial decret que aprovarà aquest dimecres el Congrés no només castiga les classes mitjanes i els treballadors, sinó que també aprofundeix en el dèficit fiscal de Catalunya.

En el seu torn de paraula, Alfred Bosch ha retret a l'executiu espanyol que posi en marxa les retallades sense reduir el pressupost de Defensa i, en comptes d'assumir les seves responsabilitats, faci pagar "els plats trencats" a les comunitats autònomes per a les que fixa uns objectius de dèficit que no estableix per a l'administració estatal. "Al meu poble d'això en diuen jugar amb les cartes marcades", ha dit abans de recordar que "el gran morós" de tots aquests anys "ha estat i segueix essent el govern central".

Segons el portaveu d'ERC a Madrid l'augment de l'IPRF que s'aprova aquest dimecres "castiga les classes mitjanes, els treballadors i assalariats" mentre l'executiu espanyol "no toca els privilegis de la banca". A més, ha dit, els diners que es recapten "passen de llarg de les arques de la Generalitat", fet que "dispara encara més el diferencial de la balança fiscal entre Catalunya i Espanya". "Durant dècades hem estat pagant les factures del poder espanyol" i "el treball de catalans, valencians i balears" ha servit per pagar "un autèntic pla Marshall per vertebrar l'Espanya radial per centralisme".

"Gestió bananera"
Per Bosch, aquesta situació s'agreuja amb la negativa del govern espanyol a pagar el fons de competitivitat o l'addicional Tercera de l'Estatut que "salvarien Catalunya de la fallida". Tot plegat, ha apuntat, provoca autèntica "indignació" quan "ens adverteixen que el govern central, després de fer una deplorable gestió bananera, ara controlarà aquells que com a Catalunya li han pagat els desitjos tots aquests anys". "Quin serà el pròxim pas, intervenir a Angela Merkel?", ha preguntat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat