Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 17 de de maig del 2012 | 18:29
Notícia · Política

"Redueixen i menyspreen el control públic de RTVE, per a controlar-la des de la Moncloa"

El portaveu d'ERC-RCat-Catalunya Sí ha denunciat que "assistim a un autèntic cop a la independència informativa" amb la modificació de la llei de RTVE.

Barcelona · El portaveu d'ERC-RCat-Catalunya Sí, Alfred Bosch, ha dit aquesta setmana que el Decret Llei sobre RTVE és "un altre decret imperial". "Sota el nom innocu ─ha continuat─ de modificació del règim d'administració de la Corporació RTVE, assistim a un autèntic cop a la independència informativa".

Bosch ha afirmat que d'una banda, "es carreguen el control parlamentari de l'ens" i que d'altra banda "redueixen i menyspreen els poders dels representants del poble, en minvar la proporció necessària per designar els administradors". El portaveu d'ERC-RCat-Catalunya Sí ha denunciat, alhora, que "augmenten els poders palatins de la Moncloa i de l'executiu, reservant-se el control absolut d'unes emissores que paguem tots".

Bosch ha afirmat que "aquesta combinació de censura d'una banda i de lleons de l'altra té un nom: dictadura informativa" i s'ha referit al cas de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals: "Vostès comencen expulsant diputats d'una comissió de secrets; segueixen exigint a Catalunya l'expulsió d'una gran professional com Mònica Terribas, directora de TV3, i ho rematen amb l'expulsió de la pluralitat de tots els mitjans públics".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat