Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 29 de de juliol del 2011 | 17:10
Notícia · Política

Bildu estudia presentar-se amb PNB i Aralar a les eleccions espanyoles

A més, diversos representants afirmen que la coalició abertzale acudirà als homenatges de les víctimes d'ETA.

El portaveu de Bildu, Mariano Álava, acompanyat d'Uriel Bertran

Tot i que encara falta decidir si es presentaran finalment a les eleccions espanyoles del 20-N, els representants de Bildu estan estudiant la possibilitat de presentar-se conjuntament amb el PNB i Aralar. Així ho ha anunciat el portaveu de la coalició abertzale Mariano Álava en comparèixer al Parlament de Catalunya, acompanyat pel diputat i secretari general de SI Uriel Bertran.

"Seguirem treballant amb l'acumulació de forces, intentarem que al nostre projecte s'hi sumin altres que estiguin en sintonia amb les nostres reivindicacions", ha explicat Álava, que ha remarcat que Bildu comparteix objectius amb el PNB i Aralar, com per exemple el dret a l'autodeterminació.

Sembla difícil, però, que PNB i Bildu puguin assolir un acord d'aquestes característiques, sobretot tenint en compte l'aposta dels nacionalistes bascos al congrés dels diputats.

Amb les víctimes

D'altra banda, el pas irreversible de l'esquerra abertzale va fent-se més visible amb les declaracions de dirigents de Bildu com la presidenta de les Juntes Generals de Gipuscoa, Lohitzune Txarola, i l'alcalde de Donostia, Juan Karlos Izagirre. El batlle va afirmar fa dues setmanes en una entrevista a Radio Euskadi que "abans o després" Bildu acudirà als actes d'homenatge a les víctimes d'ETA, tot i que va recordar que "en aquest moment existeix violència per una part i per l'altra no; hi ha una violència molt clara i alguns de Bildu la vivim en carn pròpia". Després de deixar clara l'aposta inequívoca per la pau de l'esquerra abertzale, Izagirre va admetre que en l'escenari de reconciliació "haurem de reconèixer que hi ha víctimes i que s'ha patit en les dues bandes".

En la mateixa línia, Txarola ha ratificat les paraules de l'alcalde de Donostia i ha assegurat que la possibilitat d'anar als homenatges de les víctimes d'ETA "existeix i serà". "És un fet que hi anirem, tot i que encara no hi ha data", ha afegit.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat