Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 23 de de desembre del 2015 | 11:51
Notícia · Política

Aquí sabem que el pacte no equival a cap humiliació, sinó que és la llavor de l'entesa"

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha advertit aquest vespre que "el pacte i la cessió que comporta no es pot identificar com una humiliació, com una baixada de pantalons", perquè "això no permet escoltar i pactar com caldria". Així ho ha manifestat durant l'acte de lliurament de les VIII Medalles d'Honor i dels Premis Carles Ferrer Salat de la patronal Foment del Treball.

"Aquí sabem que el pacte no equival a cap humiliació, sinó que és la llavor de l'entesa i la possibilitat d'avançar entre tots plegats"ha afegit el president.
Mas ha demanat també "paciència, perseverança i determinació" per sortir de moments d'"alta complexitat política" com els que es viuen a Catalunya i a l'Estat espanyol" i ha afirmat "És possible sortir-se'n".



Davant dels moments "d'alta complexitat" política que viuen tant Catalunya com l'Estat espanyol, Artur Mas ha receptat "paciència, perseverança i determinació". "És possible sortir-se'n, perquè les proves d'alta complexitat política posen a prova els països i les societats", però "perquè es trobin solucions no es pot igualar el pacte a una humiliació". En aquest sentit, ha avisat: "de vegades passa que en cultura política de l'Estat el pacte i la cessió que comporta el pacte es considera una humiliació, i això no permet escoltar i pactar com caldria". "S'ha d'escoltar i pactar a partir del que diuen les urnes, no del que diuen les lleis, que coneixem tots i que es poden canviar", ha advertit. "I això val per Catalunya i val per Espanya". "És impossible sortir d'una convulsió econòmica i social com la dels darrers 7-8 anys sense una certa convulsió política", ha sentenciat.

D'altra banda el cap de Govern ha remarcat al llarg del seu parlament "l'atractiu" de Catalunya i la ciutat de Barcelona, "una carta de presentació a qui tothom obre les portes", com demostren les bones xifres assolides els 9 primers mesos d'enguany en exportacions o inversió estrangera. "Sens havia dit que per la convulsió econòmica, social i política ja no érem atractius i en els primers nou mesos hem multiplicat la inversió estranger a productiva a Catalunya un 3,5 per cent", ha insistit Artur Mas.




 

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat