Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 29 de de març del 2005 | 00:00
Notícia · Política

CiU diu que no hi haurà nou Estatut perquè el PSC ho impedirà


Aquest cap de setmana, el PSC assegurava que pels volts de Sant Jordi s'haurà fet la primera lectura de l'Estatut, i que abans de l'estiu, Catalunya tindrà una proposta per dur a Madrid. Una proposta, és clar, que en tot cas haurà de comptar amb el vot convergent, que té la clau numèrica per a la seva aprova Aquest cap de setmana, el PSC assegurava que pels volts de Sant Jordi s'haurà fet la primera lectura de l'Estatut, i que abans de l'estiu, Catalunya tindrà una proposta per dur a Madrid. Una proposta, és clar, que en tot cas haurà de comptar amb el vot convergent, que té la clau numèrica per a la seva aprovació. Després que Artur Mas utilitzés l'Estatut com a moneda de canvi al Parlament el dia del ple monogràfic del Carmel, després que Maragall fes les famoses insinuacions del 3%, s'havia obert un cert dubte respecte a les posicions de CiU envers l'Estatut. Avui, el secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, s'ha mostrat convençut que "al final no hi haurà cap proposta" d'Estatut en el Parlament de Catalunya, "perquè el PSC no pot permetre's la confrontació política amb el PSOE". Duran ha alertat que el PSC que "intentarà" carregar a CiU "la responsabilitat real del PSOE" en aquest fracàs, ja que "el PSC no s'atrevirà a aprovar un Estatut que després rebutgi el PSOE a Madrid" i per això "intentarà buscar altres bocs expiatoris, com CiU".
Duran ha instat els socialistes catalans a "donar la cara i a dir exactament el que pensen" per no crear "falses expectatives" en la ciutadania respecte de l'Estatut. El conseller de Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, ha sortit en defensa del PSC, assegurant que "no hi ha cap símptoma" que mostri que el PSC tingui posicions supeditades al PSOE en referència a l'Estatut, sinó "més aviat confrontades". Saura també ha donat per fet que el PP es quedarà fora del "50% del contingut" del nou Estatut, tot i que ha considerat que la proposta sumarà els vots de CiU per assolir el consens necessari dels 2/3 del Parlament.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat