Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 28 de de setembre del 2010 | 16:05
Notícia · Política

Més enquestes a favor: el Racòmetre constata l'augment de l'independentisme

Barcelona · El sí a la independència de Catalunya estaria recolzat per un 48%-52% dels catalans en un futur referèndum. Aquesta és la imatge que ha proporcionat el Racòmetre, el baròmetre d'opinió de l'emissora Rac1 encarregat a l'empresa Feedback, aquesta setmana. L'estudi constata que aquest mateix percentatge de població seria el que també votaria pel no en cas de convocatòria de referèndum sobre la creació de l'Estat català, la qual cosa portaria a un empat tècnic entre una opció (a favor) i l'altra (en contra).

Més enllà de la novetat que suposa un percentatge tan elevat de catalans a favor del sí a un nou Estat català dins la Unió Europea, i tenint en compte que l'enquesta telefònica s'ha realitzat a una mostra representativa de 1000 persones, el Racòmetre corrobora la tendència a l'alça del sobiranisme català durant aquests darrers mesos, un camí que ja havien marcat anteriorment el CIS (baròmetre espanyol), el CEO (baròmetre català), un estudi de la UOC (Universitat Oberta de Catalunya) i diverses enquestes realitzades per El Periódico i La Vanguardia.

Segons el Racòmetre, la fracció de població que està més a favor de la independència està representada per joves menors de 25 anys mentre que els més contraris es troben en la franja d'edat superior als 65 anys. Pel que fa a la divisió per partits polítics, els més partidaris de l'Estat català són els votants d'Esquerra, seguits pels de Convergència i Unió i Iniciativa per Catalunya. En canvi, els del PSC i el PP hi estarien en contra, tot i que l'estudi confirma que hi ha partidaris de l'independentisme a tot l'espectre polític català. Per altra banda, la consellera més valorada segons el Racòmetre és Montserrat Tura mentre que el menys valorat és Joan Saura.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat