Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 23 de de setembre del 2009 | 16:07
Notícia · Política

Tremosa, Junqueras i Romeva reclamen a Europa accions contra l'exhibició de simbologia feixista

Barcelona · La consulta d'Arenys no ha posat només sobre la taula el debat sobre el dret de l'autodeterminació: també ha evidenciat les desastroses conseqüències que arrossega l'estat espanyol per no trencar, durant la transició, amb el franquisme. Si el passat 11 de setembre diversos eurodiputats alemanys i italians van reclamar que es prohibeixi l'exhibició d'emblemes feixistes a les

manifestacions a Espanya, ara han estat els europarlamentaris Ramon Tremosa, Oriol Junqueras i Raül Romeva els que han demanat a la Comissió Europea que emprenguin accions per tal de frenar els partits polítics i les organitzacions feixistes a Europa.

Els tres consideren que, tal com passa a Itàlia i Alemanya, l'exhibició de simbologia feixista hauria d'estar prohibida. Tremosa, Junqueras i Romeva han fet aquesta petició després de la manifestació que la Falange va celebrar el 13 de setembre a Arenys de Munt coincidint amb la consulta independentista. Els europarlamentaris han destacat a la Comissió Europea que la ideologia feixista resulta incompatible amb els principis de llibertat, democràcia i de respecte dels drets humans i les llibertats fonamentals de l'Estat de Dret establerts en l'article 6 del Tractat de la Unió Europea. La resposta per part d'aquest organisme ha d'arribar abans de sis setmanes.

La presència i exhibició de simbologia feixista, encara present a l'estat espanyol, ha indignat i molt als eurodiputats alemanys i italians, entre ells al vicepresident dels populars, Manfred Weber, el líder dels eurodiputats socialistes alemanys, Bernhard Rapkay, i l'eurodiputat verd Cramer. Aquest va recordar que "Fraga Iribarne, ministre franquista, ha seguit en actiu tres dècades més després de la mort de Franco, no em puc creure que a Europa passin aquestes coses".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat