Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 22 de de setembre del 2008 | 16:07
Notícia · Política

Ridao reclama que s'anul·li el judici a Companys

Barcelona ·

El Secretari General d'Esquerra ha reivindicat durant la inauguració d'una exposició sobre la figura de Lluís Companys a Blanes, la necessitat que el Govern iniciï, a través del Conseller d'Interior, els tràmits a l'Audiència Nacional espanyola per tal que s'anul·li la causa judicial contra el que va ser President de la Generalitat durant la dècada dels 30 del segle passat. Ridao considera que amb la nova llei de la memòria històrica, la qual s'ha tancat en fals des del seu punt de vista, hauria de ser possible aquest tipus d'actes de justícia històrica.


Per Ridao cal que posem a prova la nova llei que, segons alguns, han de significar passes endavant per recuperar definitivament la memòria històrica. El líder d'Esquerra apel·la per mostrar-se esperançat al fet que la llei contempla la condició d'il·legitimitat dels tribunals franquistes i per tant de les seves sentències. D'altra banda, Ridao, que ha recalcat la simbologia històrica que té pel poble català el procés contra el President Companys, creu que un dels problemes és que la justícia espanyola s'està encarregant de jutjar nazis, però no es mou per reparar el judici a Companys.


Durant la mateixa presentació, Ridao ha volgut recordar de nou la necessitat existent que els partits polítics catalans treballin de forma conjunta en el tema del finançament. Així, el Secretari General d'Esquerra es va mostrar esperançat i va demanar "una reunió aquesta setmana que serveixi per tancar el que seria l'arquitectura o l'edifici bàsic de la proposta catalana a Madrid". En aquesta mateixa línia, el polític català ha exigit a CiU i al PSC que deixin d'acusar-se i de fer-se el joc brut per tal d'assolir un acord a quatre bandes el més ràpid possible.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat