Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 21 de de gener del 2009 | 16:39
Notícia · Política

ERC fa un vídeo en la línia de Madí i exigeix plantar-nos' si no hi ha bon acord

Barcelona · En plena batalla per aconseguir un pacte de finançament digne per a Catalunya i quan la guerra hauria de ser a Madrid, com s'ha demanat successives vegades des de la societat civil -Òmnium Cultural, Cambres de Comerç-, el president d'Esquerra, Joan Puigcercós, recorda al Parlament el tercer aniversari del pacte Mas - Zapatero. Una efemèride denunciada també amb un vídeo a Youtube de la mà dels republicans al estil David Madí. El pacte es pot considerar un traïció si es vol, però una cosa és el debat polític i l'altre la propaganda destructiva fàcil més pròpia d'un altra factoria. Entre una cosa i l'altre, Puigcercós ha distanciat qualsevol opció de pacte entre ERC i CiU en el futur.


D'altra banda, a la sessió de control al parlament de Catalunya, Puigcercós també a dit, més conciliador, que "hem d'aprendre tots plegats dels errors que hem fet en èpoques passades" i que "tots nosaltres, els que en el seu moment vàrem impulsar l'Estatut, però també agents econòmics i socials -patronals, cambres de comerç, sindicats-, tots estem una mica més escaldats". En aquest context ha afirmat que el país es troba davant d'un "atzucac" com és el model de finançament i ha afegit que "el Govern ha fet una contraproposta, una reformulació, una esmena a la totalitat, per subsanar les deficiències profundes que tenia el model del senyor Solbes, el model del Govern espanyol".


També ha exigit a Montilla que lluiti per la bilateralitat i que sinó "ens hem de plantar". "Aquí sí que hem de forçar la bilateralitat, sigui per activa o per passiva, sigui perquè hi ha poc o perquè no n'hi ha. Si no és bon acord, no pot haver-hi acord i ens hem de plantar. Perquè senyor president, la bilateralitat no te la donen, la bilateralitat es guanya, la bilateralitat s'exerceix", ha afirmat.


Caldrà veure què en quedarà de tant discurs i pirotècnia audiovisual que segur que no ajuda a anar tots a la una per fer "una esmena a la totalitat" a Solbes.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat