Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 18 de de maig del 2009 | 16:34
Notícia · Política

Rafa Díez i Larreina advoquen per una concentració de forces sobiranistes que no inclogui el PNB

Barcelona · En una conferència organitzada per la fundació Herria 2000 Eliza, tant l'exsecretari general del sindicat basc LAB, Rafa Díez, com el secretari de política institucional d'EA, Rafa Larreina, han coincidit -a pesar de diferir en estratègies i mètodes- ha remarcar la necessitat que en l'actual conjuntura política s'uneixin les forces abertzales. Ambdós, a més, han exclòs d'aquest hipotètic pacte al PNB.


Pel dirigent d'EA, el partit d'Urkullu i soci de la seva formació a l'anterior govern basc és "culpable" de "l'allunyament" de certs sectors sobiranistes i abertzales "decepcionats" per la mala gestió que s'ha fet en iniciatives com la Llei de Consultes. Per la seva banda, Rafa Díez ha considerat que el PNB s'ha decantat pel "pacte d'estat i ha renegat de Lizarra".

El sindicalista també ha afirmat que cal "impulsar un procés democràtic que permeti als independentistes i progressistes d'aquest país modificar la correlació de forces del taulell, conquistar posicions democràtiques bàsiques, recuperar el procés negociador i incidir en l'acord polític". Per Díez, "existeixen condicions objectives" pel "canvi polític", encara que el temps "corre contra els independentistes".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat