Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 15 de de novembre del 2010 | 16:11
Notícia · Política

El Periódico i el Racòmetre col·loquen CiU a cinc escons de la majoria absoluta

Barcelona · Foto: Rac1.cat · CiU obté una àmplia victòria però no assoleix la majoria absoluta; el PSC fa el pitjor resultat de la seva història; Esquerra s'estavella i perd la meitat de la seva representació; PP, ICV i C's es mantenen; SI entra al Parlament; i RCat és amb un peu fora i l'altre a dins de la cambra.  Aquest és l'escenari que han marcat els dos darrers sondejos publicats aquest dilluns: el Baròmetre del GESOP per a El Periódico i el Racòmetre de Rac1.

Ambdues enquestes coincideixen en situar la formació d'Artur Mas com a clara guanyadora, amb 62-63 diputats (14-15 més que actualment, a 5 de la majoria absoluta), seguida a molta distància per un PSC que obtindria la meitat de la representació respecte CiU (30-31 segons el Racòmetre, 31-32 segons El Periódico, quan ara en té 37) i sortiria molt malparat de la comtessa.

Però la formació que més desgast patiria és Esquerra, que passaria dels actuals 21 diputats a entre 10 i 12. Segons El Periódico, fins i tot, amb aquests resultats passaria a ser la cinquena força al Parlament, veient-se superada no tan sols pel PP, sinó també per ICV. I és que els ecosocialistes serien la formació que menys perjudicada sortiria pel seu pas pel tripartit, que podria repetir resultats obtenint 12 diputats com a màxim, tot i que també en podria perdre fins a 3. El partit d'Alicia Sánchez-Camacho, per la seva banda, continuaria immòbil amb14 diputats, tot i que podria sumar un de més; i Ciutadans es mantindria en el Parlament amb 3 escons. Pel que fa a les noves formacions independentistes, cada vegada és més ferma la possibilitat que Solidaritat Catalana obtingui representació, tot i que mentre que el Racòmetre li atorga una forquilla d'entre dos i quatre diputats, El Periódico situa el partit amb entre 0 i 2 escons. Reagrupament, per la seva banda, apareix amb possibilitats d'obtenir representació per primera vegada en el sondeig de Rac1 (entre 0 i 1 diputat).

Les dues enquestes, quasi clavades en la majoria de partits, se situen en la línia de la majoria de sondejos publicats fins a la data, deixant de banda el del CIS que, tot i mantenir CiU com a guanyadora, la situava molt lluny de la majoria absoluta, amb els mateixos escons que les forces del tripartit.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat