Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 15 de de setembre del 2005 | 00:00
Notícia · Política

La darrera oportunitat de diferenciar-se


Dilluns finalitza el termini per presentar esmenes a l'estatut, abans d'entrar en la darrera setmana abans del ple reservat per a la votació del text al Parlament. Per tant, els partits polítics disposen d'escàs temps per acabar de fixar les seves posicions. En aquest se Dilluns finalitza el termini per presentar esmenes a l'estatut, abans d'entrar en la darrera setmana abans del ple reservat per a la votació del text al Parlament. Per tant, els partits polítics disposen d'escàs temps per acabar de fixar les seves posicions. En aquest sentit, ERC aposta per diferenciar-se del bloc tripartit, i mantenir el seu perfil propi en la mesura que sigui possible. En les darreres setmanes, el model de finançament ha donat lloc a la creació de dos blocs hermètics, CiU i la seva defensa del concert econòmic solidari, i el tripartit, que defensa un model d'inspiració federal. Els republicans asseguren que el seu camí final no és pas el model federal, sinó un pas més, darrere del qual hauria de venir el concert econòmic, per als seus objectius d'assolir una Catalunya lliure. Però amb el paquet PSC-ERC-ICV, ben poca cosa es pot dir que no sigui interpretada com una deslleialtat al Govern, com va passar amb els drets històrics.
El cert és però, que la posició d'ERC respecte a la proposta de CiU de finançament no coincideix estrictament amb la del PSC. És per això que el president d'ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha recordat que la reunió d'aquesta tarda al Parlament entre els socis del tripartit i CiU "no es pot considerar una reunió a dues bandes entre Govern i oposició", ja que "cada grup parlamentari del Govern manté vives en aquest moment esmenes diverses a l'Estatut". El líder d'ERC ha evidenciat les diferències entre els socis del tripartit, tot recordant que "hi ha cinc partits amb idees diferents, encara que ja n'hi ha un que està fora de la normalitat política catalana".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat