Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 15 de de setembre del 2005 | 00:00
Notícia · Política

Constitucional, no constitucional, constitucional, no constitucional....


Com si arrenquessin un a un els pètals d'una flor, alguns polítics viuen obsessionats per saber si cadascuna de les seves propostes o paraules, i sobretot les dels rivals, s'ajusten o no a un text legal aprovat fa gairebé tres dècades per tal de dissenyar un estatut per al país. Quan ahir CiU va presentar la seva proposta de finançament, tot girava Com si arrenquessin un a un els pètals d'una flor, alguns polítics viuen obsessionats per saber si cadascuna de les seves propostes o paraules, i sobretot les dels rivals, s'ajusten o no a un text legal aprovat fa gairebé tres dècades per tal de dissenyar un estatut per al país. Quan ahir CiU va presentar la seva proposta de finançament, tot girava entorn la constitucionalitat o no de la qüestió, molt més interessant, sembla, que saber si la proposta avançava en un bon model de finançament. I això, és constitucional? Doncs no se sap, el Govern parla "d'elements difícilment encaixables", que deu referir-se a encaixar en la Constitució.
El conseller primer advertia de les diferències en la "formulació, els camins i les definicions" del model, però que coincideixen en la voluntat d'obtenir el màxim resultat possible per a Catalunya. Mentrestant, el conseller Antoni Castells assegura a la televisió pública que "el model de CiU és difícilment assumible, perquè la proposta del tripartit ja estava als límits de la Constitució". Tot i admetre que s'estudiarà a fons, Castells considera que és evident que superaria el llistó de la carta magna i comptaria amb l'oposició de Madrid. Una filosofia que no comparteix Artur Mas, que alerta de la por que hi ha a Catalunya en les reaccions de Madrid, un temor que ha conduït a tallar les ales abans d'anar a negociar.
Sigui com sigui, CiU resta a l'espera que el Govern mogui fitxa, i sobretot, diu que espera que ERC adopti una postura de força que empenyi el PSC a acceptar un model final que pugui votar CiU.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat