Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 15 de de juny del 2010 | 16:06
Notícia · Política

Junqueras titlla de "victòria del segle XXI" el triomf dels independentistes flamencs

Barcelona · "Gràcies al marc de la Unió Europea, les fronteres es poden redefinir si les urnes ho decideixen" L'eurodiputat d'Esquerra, Oriol Junqueras, ha expressat la seva satisfacció per la victòria del partit independentista flamenc N-VA a les eleccions belgues, que ha obtingut un "creixement espectacular" passant de 5 a 27 diputats.

L'historiador ha afirmat, en un apunt al seu bloc, que el resultat "demostra que l'independentisme és una opció viable i lògica a Europa", ja que, al seu parer, "la Unió garanteix que la democràcia, és a dir la voluntat dels ciutadans, és el principi fonamental". En aquest sentit, Junqueras ha explicat que "la majoria dels flamencs ha entès que la independència és la millor manera de gestionar el bé públic, perquè les diferències polítiques entre Valònia i Flandes bloquejaven el país dia sí, dia també".

"Senzillament -ha afirmat l'eurodiputat- en el cas de Bèlgica, com el d'Espanya, l'estructura de l'estat ja no és vàlida per a gestionar els interessos de la població, i com que estem en democràcia i en llibertat, els flamencs han decidit de canviar l'eina de governança". Junqueras ha felicitat també al líder de l'N-VA, Bart de Wever, un historiador de 39 anys que amb la seva "excepcional" oratòria, ha tingut un paper determinant en l'"èxit" del seu partit.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat