Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 13 de de desembre del 2005 | 00:00
Notícia · Política

CiU i ERC no descarten fer pinya per retirar l'Estatut


Tot i les pressions del PSC, CiU i ERC han confirmat que mantindran l’esmena al nou reglament del Parlament per la qual es facilita la retirada de l’Estatut en el tràmit de les Corts en cas que el text sigui substancialment retallat. L’esmena rebaixa el llindar per retirar el text de la majoria de dos terços exigida actualment a la majoria absoluta, amb la qual cosa Tot i les pressions del PSC, CiU i ERC han confirmat que mantindran l’esmena al nou reglament del Parlament per la qual es facilita la retirada de l’Estatut en el tràmit de les Corts en cas que el text sigui substancialment retallat. L’esmena rebaixa el llindar per retirar el text de la majoria de dos terços exigida actualment a la majoria absoluta, amb la qual cosa convergents i republicans en tindrien prou amb els seus vots per retirar l’Estatut de Madrid. Joan Ridao, d’ERC, ha criticat la desconfiança dels socialistes i des de CiU, Felip Puig, els ha acusat de posar en mans del PSOE la tramitació del text a les Corts.
Pels socialistes catalans, el pacte de CiU i ERC suposa un trencament de l’acord verbal a què van arribar el tripartit i CiU amb el president Maragall poc abans que s’aprovés el nou estatut a la cambra catalana. L’acord establia que només el quadripartit podria retirar l’Estatut de les Corts i, a canvi, Maragall es comprometia a no convocar eleccions anticipades.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat