Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 12 de de gener del 2010 | 17:22
Notícia · Política

La bogeria Manos Limpias arriba a Montilla

Barcelona · L'ultradretà i espanyolista sindicat Manos Limpias ha denunciat a José Montilla per "amenaces i coaccions" als magistrats del TC per la carta que el president de la Generalitat va enviar a més de 200 entitats la setmana passada. L'absurda i surrealista denuncia -en la línia de la que van interposar a Carod-Rovira fa unes mesos pel mateix motiu- s'uneix a les que hi ha pendents -en aquests cas de la mà de Dignidad y Justicia- encara per a Juan José Ibarretxe i Patxi López per haver-se reunit amb representants de l'esquerra abertzale durant la passada treva, entre d'altres.

En la denúncia, Manos Limpias se centra en tres episodis recents protagonitzats per Montilla que, al seu parer, són constitutius d'amenaces: el discurs de la Diada, en què el president va dir que "res frenarà el desplegament de l'Estatut català"; l'editorial conjunt de 12 diaris catalans "pressionant al Constitucional", (segons Manos Limpias, "a canvi de la publicació d'aquest editorial hi va haver un compromís d'ajuda institucional de la Generalitat als referits mitjans de comunicació); i la carta a les entitats instant-les a donar una resposta "unitària" en cas d'una retallada del TC.

Tots aquests elements, segons el sindicat, posen de "manifest una voluntat constant, permanent del denunciat de coaccionar, pressionar i amenaçar fins a les últimes conseqüències al TC". I "que el missatge del denunciat és clar i determinant, revoltar a la població civil de Catalunya, si la sentència que es dicta no el satisfà".


Què és Manos Limpias?

La inconsistència argumental de la denúncia cau per si sola i, sense voler fer més publicitat a aquest ens -del qual intentarem no parlar-ne més-, és rellevant destacar com la justícia pot acceptar a tràmit multitud de querelles provinents d'aquest sindicat que arriben a tals nivells d'hilaritat que podrien servir de guió per una comèdia.

Tot i que la pàgina principal del sindicat està encapçalada per paraules com "llibertat", "justícia" o "pluralisme polític", Manos Limpias ja deixa al descobert el seu veritable esperit quan a la seva descripció, al costat d'una gran bandera espanyola, s'explica que "lluitarem sempre per la defensa de l'ordre constitucional del nostre país, enfront de moviments separatistes que pretenen disgregar-lo". Cap problema, si no fos que el sindicat es vanagloria de ser present en la "lluita judicial contra ETA i el nacionalisme" (excepte l'espanyol, evidentment), com si ser nacionalista o independentista ja constituís per si sol un delicte. La llista de polítics i entitats catalanes i basques que han rebut una denúncia és interminable i, de moment, no sembla que la situació hagi de canviar.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat