Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 11 de de novembre del 2010 | 16:19
Notícia · Política

Indignació per la decisió del Govern espanyol de diferenciar entre valencià i català

Barcelona · El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, entre d'altres membres de la Generalitat de Catalunya i polítics del país, han mostrat la seva indignació profunda per la decisió del Govern espanyol, ahir, de diferenciar el català del valencià en els ajuts que ofereix la Comissió Europea als estudiants Erasmus que venen a Catalunya.

El conseller ha qualificat la decisió de "terrorisme cultural" al seu bloc personal, mentre que el Secretari de Política Lingüística de la Generalitat ha dit que la decisió del Govern és "una aberració". Des del Congrés dels Diputats, el diputat de CiU, Jordi Xuclà, també s'ha mostrat molest per la intenció de separar ambdós territoris amb una mateixa llengua i ha afirmat que diferenciar el català del valencià és com "posar en qüestió la llei de la gravetat".

Per la seva banda, Joan Ridao, portaveu d'ERC, ha acusat l'executiu espanyol de posar-se al costat dels qui volen dividir la llengua "quan està demostrat que català i valencià són dues maneres d'anomenar el mateix idioma", i el conseller Tresserras tampoc no ha amagat la seva indignació per la decisió del Govern: "Diferenciar el valencià del català és una ximpleria colossal". El conseller ha afirmat a RAC1 que aquesta decisió forma part d'una ofensiva orquestrada "que té com a punt de partida la sentència del Tribunal Constitucional" i ha insistit en què existeix un sector interessat en no reconèixer el català com a llengua de primera divisió.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Notícia · Política
ERC demana a la Comissió Europea que actuï perquè la prioritat del Corredor Mediterrani no sigui fer obres a Madrid
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
Àgora Irla el proper dimarts 7 de febrer: El futur de la TV i l'audiovisual
Notícia · Política catalana
Mas: "Davant d'un estat que ens intimida i utilitza la guerra bruta, hem de demostrar la nostra força col·lectiva"
Notícia · Política
Forcadell reclama a Europa que obri les "portes tancades" als refugiats
La fotografia · General
Forcadell, Puigdemont i Colau demanen combatre l'odi i la intolerància perquè mai més no es pugui repetir l'Holocaust
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
El CAC demana augmentar en 137 milions anuals el pressupost de la CCMA
Recull de premsa · Política catalana
Huguet: " Veiem com aparents passos enrere serveixen per lliurar noves batalles ideològiques que reforcen la majoria social per a la democràcia catalana"
Notícia · Política catalana
El president Puigdemont repta l'estat espanyol a proposar un referèndum a nivell de tot l'Estat, si és el que vol, sempre que garanteixi que es respectarà el que decideixin els catalans
Notícia · Política catalana
Castellà: "L'estat espanyol posarà en joc la seva pertinença a la UE si exerceix la força per prohibir el referèndum en comptes de tolerar-lo"
Notícia · Política catalana
Antoni Castellà afirma que si hi ha una majoria que va a votar, la legitimitat de la legalitat serà la catalana
Indica publicitat