Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 11 de de juny del 2010 | 15:30
Notícia · Política

L'Ajuntament de Perpinyà, el primer consistori de la Catalunya Nord que oficialitza el català

Barcelona · L'Ajuntament de Perpinyà ja pot dirigir-se oficialment en català als seus ciutadans, i viceversa. El consistori ha aprovat per unanimitat, aquesta mateixa setmana, fer oficial la llengua catalana a l'estament públic d'aquest municipi de la Catalunya Nord.

Aquesta nova moció aprovada pel consistori reconeix el català com a llengua cooficial a tota la ciutat de Perpinyà, una categoria que la llengua catalana comparteix amb el francès i que permetrà els ciutadans normalitzar l'ús del català amb l'administració, una situació que, per altra banda, ja es trobava plenament estesa a Perpinyà.

Tal com ha explicat el president de la federació de Convergència Democràtica de Catalunya de la Catalunya del Nord i regidor a l'Ajuntament de Perpinyà, Jordi Vera, a l'Agència Catalana de Notícies (ACN), és "important" que el català tingui presència en els diversos camps de la vida pública i també social del municipi perquè ja "hi ha un gran consens social a favor de l'ús del català a la societat" de la Catalunya Nord.

Amb aquesta moció, l'Ajuntament de Perpinyà s'ha convertit en el primer consistori d'un municipi de la Catalunya Nord en reclamar l'oficialitat del català, una tasca que segons Vera ha de provocar l'efecte dominó: l'Ajuntament de Perpinyà s'ha proposat que la carta aprovada que permet l'ús oficial del català sigui votada, aprovada i ratificada a tots els 229 municipis que conformen el territori de la Catalunya del Nord. "s la llengua del nostre territori" corrobora Vera.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat