Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 4 de de novembre del 2010 | 16:58
Notícia · Política

Isaías Táboas, secretari general de Presidència, deixa el seu càrrec en plena precampanya

Barcelona · La mà dreta des del 2004 de l'encara President de la Generalitat, José Montilla, ha abandonat la cursa electoral en plena precampanya pels comicis del 28-N. Isaís Táboas, Secretari General de Presidència de la Generalitat, ha decidit marxar al Ministeri de Foment, a un mes i mig de les eleccions i a una setmana de l'inici de la campanya electoral, per accedir al càrrec de secretari d'Estat de Transports del Ministeri.

Els socialistes catalans han valorat el moviment del número dos de Montilla com una "magnífica notícia" per haver situat un membre destacat del PSC a l'executiu espanyol, un govern que fa poques setmanes va remodelar la seva formació i va perdre els seus components provinents del PSC. Amb aquesta sortida fulgurant, Isaías Táboas ha causat, pel moment, un dels efectes d'aquest final de legislatura més visibles i comentats entre els diferents partits polítics, que han interpretat la marxa com un símptoma de feblesa del Govern i del mateix PSC davant les eleccions que s'acosten, tot just després que la formació política hagi sentenciat que no es reeditarà un nou Tripartit.

El líder de CiU, Artur Mas, ha interpretat la marxa de Táboas com un "campi qui pugui" a pocs dies de les eleccions, mentre que Alícia Sánchez Camacho, del PP, ha dit que "la a fuga demostra que el PSC no confia en el Govern". Tot i això, el president d'ERC, Joan Puigcercós, ha celebrat el nomenament del fins ara secretari general de Presidència perquè perquè Táboas "coneix bé els dèficits de Catalunya en matèria de transports i seria bo que ho pogués revertir".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat