Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 2 de de setembre del 2010 | 16:08
Notícia · Política

Puigcercós apel·la al vot útil d'ERC tot i admetre que les noves forces la debiliten

Barcelona · En una carta als seus militants, el president d'Esquerra, Joan Puigcercós, ha reivindicat al seu partit com l'opció independentista més "útil, necessària i segura". Observant des de la distància la guerra freda' existent entre Solidaritat Catalana i Reagrupament, Puigcercós ha recelat de "fronts patriòtics" i a apel·lat al vot útil per tal d'intentar aglutinar el màxim de suport de l'independentisme.

Amb totes les enquestes augurant una forta caiguda electoral als republicans,  Puigcercós ha admès també en declaracions a Catalunya Ràdio que "sempre que hi ha fractures, això debilita" i provoca un "desgast". Tot i això, el president d'ERC ha defensat el dret de tothom a presentar-se a les eleccions, i ha advertit que "qui vulgui fer política obviant que tothom té dret a presentar-se no és un demòcrata". Al seu parer, "la gent té dret a poder fer la seva via", i ha destacat de nou la idea que volen transmetre els republicans que RCat i SCI ocupen un espai que estava orfe fins ara: la dreta independentista.

Tornant a la carta a la militància del partit, Puigcercós ha lamentat que algunes veus que es mostren a favor de la unitat de l'independentisme hagin faltat "al més elemental respecte a Esquerra".  El republicà també ha demanat a la militància que no confongui fer "un pas endavant" amb "una fugida endavant", en referència als sectors que voldrien accelerar la celebració d'un referèndum sobre la independència de Catalunya.

Puigcercós ha finalitzat la carta expressant que la seva aposta per al curs polític que ara arrenca és "portar el debat a la radicalitat democràtica per tal d'incomodar les forces autonomistes". En aquest sentit, ha donat el seu compromís personal que condicionarà "qualsevol acord post electoral" a la convocatòria d'una consulta sobiranista.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat